Välj en sida

Det blir allt vanligare att installera hemlarm

Många går runt och funderar på att installera hemlarm till sin villa eller lägenhet. Att installera hemlarm är allt mer populärt i Sverige. Fler och fler villaägare och de som bor i lägenhet vill installera hemlarm till sina lägenheter och villor. Ett hemlarm är inte ett hundra procentigt skydd med i många fall är det en avskräckande effekt. Det är också skönt för dig som villaägare att kunna slappna av och veta att ditt hem är tryggt och säkert. Ett hemlarm gör att du kan känna mer frid i vardagen och oroa dig mindre för ditt hem.

Har det betydelse om man bor i villa eller lägenhet?

Nej, behoven att installera ett hemlarm kan vara exakt lika stora vare sig du bor i ville eller lägenhet. Som sagts ovan är det fler och fler villaägare och lägenhetsägare som väljer att installera hemlarm. Traditionellt sett är det inte så många lägenhetsägare som installerat hemlarm. Förr i tiden var det mer populärt bland villaägarna att ha hemlarm till sin villa men idag blir det allt vanligare i lägenheter. Detta kan vara för att inbrotten i lägenheter ökar. Tjuvarna blir också allt bättre på att bryta sig in så det är allt viktigare att skydda sig.

Hemlarm och garantin från att få inbrott

Att ha ett hemlarm är som alla vet inte en garanti för att inte få inbrott. Det som stoppar tjuvarna för att ta sig in i huset är ju generellt sett inte hemlarmet i sig utan skalskyddet. Skalskyddet är väggar, dörrar och fönster på ställen där tjuvarna kan ta sig in. Att ha ett dåligt skalskydd är farligt gällande inbrott oavsett om du har hemlarm eller inte. Ett hemlarm låter dig ju upptäcka när tjuvarna väl är inne i lägenheten och inte stoppa dem från att ta sig in.

Hemlarm och hemförsäkring

Som sagts innan är ett hemlarm inte en försäkring på att stoppa tjuvar från inbrott. Faktum är att det viktigaste är att ha ett säkert hus som står emot inbrottsförsök istället för att satsa på ett hemlarm som hjälper först när tjuvarna är inne i lägenheten eller villan. Innan du skaffar ett hemlarm ska du tänka på detta. Du bör också redogöra med ditt försäkringsbolag för att se om de samarbetar med något märke på hemlarm. Vid inbrott kan det faktum att du haft hemlarm hjälpa dig i processen att få mer pengar tillbaka.

Profilbild
Senaste inläggen av Bengt-Olof Sundqvist (se alla)