Välj en sida

Ett hopbakslån är precis vad det låter som: ett lån som bakar ihop flera mindre lån och krediter i ett enda lån. När antalet lån minskar förbättras kreditvärdigheten, och man får samtidigt ofta en lägre ränta. På så vis sparar man pengar genom att samla ihop sina lån. Dessutom behöver man inte sitta och betala varje lån och räkning var för sig, utan allt samlas ihop på samma faktura. Det gör att man får tid över till annat än att fundera över sina utgifter och samtidigt också får mer pengar.

Så fungerar ett hopbakslån

Det finns olika sätt att jämföra hopbakslån via Likvidum. Vanligast är att ta ett lån utan säkerhet som täcker totalkostnaderna för alla de mindre lånen. Det finns flera saker som är viktiga att tänka på när man tar ett hopbakslån:

  • Låna inte för mycket – Det är viktigt att inte ansöka om att låna mer än man behöver, eftersom lånet då blir onödigt dyrt. Samtidigt ska man inte heller låna för lite eftersom man då riskerar att inte ha pengar som täcker alla ens utgifter.
  • Välj ett lån med låg ränta – En låg ränta är en självklarhet för att hålla nere sina månadskostnader så mycket som möjligt och få ordning på sin ekonomi.
  • Välj en kort återbetalningstid – Om man kan betala av lånet snabbt blir det billigare i längden. Därför är det viktigt att inte låna under en längre tid än vad som är nödvändigt.

Krav för att få ta ett hopbakslån

För att kunna ta ett hopbakslån behöver man uppfylla vissa krav. Man behöver vara 18 år gammal och folkbokförd i Sverige. Man behöver dessutom ha en inkomst på minst 10 000 kronor i månaden och vara skuldfri hos Kronofogden sex månader bakåt.

Räntan är inte allt

När man ansökt om ett hopbakslån hos en jämförelsetjänst är det viktigt att se över vilket lån som erbjuder den billigaste räntan. Men man bör också komma ihåg att räntan inte är allt. Det är också bra att se över långivarens villkor och tjänst så att den passar en bra. Det finns många parametrar att se över för att veta vilket lån som är det bästa.

Profilbild
Senaste inläggen av Bengt-Olof Sundqvist (se alla)