Välj en sida

Att samla sina lån hos en och samma bank kan ofta innebära lägra kostnader och räntor. Detta av flera orsaker. Dels kommer många krediter med ytterligare kostnader som varje månad debiteras i form av hanteringsavgifter eller aviavgifter. Rör det sig om flera olika lån kan dessa uppgå till flera hundra kronor varje månad. Det är också en fråga om vilka räntor som avtalats. Krediter för mindre summor har ofta avgifter om 19 % eller mer i effektiv ränta. Detta innebär att man snabbt behöver betala av lånet för att inte den regelbundna avbetalningen skall försvinna i kostnader. Genom att ta ett traditionellt lån kan man ofta få en bättre ränta och samtidigt samla allting på ett och samma ställe. Detta har visat sig innebära en rad fördelar. Inte minst om man vill förbättra sin ekonomiska historia.

När man tar kontakt med banken för att samla lån på samma ställe, görs vanligtvis en kreditprövning. Om denna ser bra ut kan ett lån ofta beviljas ganska snabbt. Finns dock en trasslig bakgrund med betalningsanmärkningar, är det ofta svårare. Därmed inte sagt att det är omöjligt. Baksidan av att samla lån när man har tveksam förmåga att betala tillbaka, är att räntan ofta blir satt därefter. Kort sagt får man då en högre ränta, även om denna i sin tur är bättre än den man redan fått på de krediter som avses.

Jämföra räntor

Om man vill ha bästa förutsättningarna att sänka avgifter och kostnader är det bra att jämföra villkor och räntor. Detta kan man i viss utsträckning göra utan inblandning av någon annan. Samtidigt finns en rad fördelar med att använda tjänsten som bland annat myloan.se har. Detta innebär att man lämnar sina uppgifter för att sedan få svar från uppemot 20 långivare. Samtliga dessa utgår från samma kreditprövning vilket innebär att man inte behöver dra på sig förfrågningar som i förlängningen kan väcka tveksamhetskänslor hos banken. Även om uppläggen kan variera mellan de olika långivare och jämförelsesidor man använder, är det sällan ett lån innan man godkänt allting. Vanligtvis är även dessa jämförelser gratis.

I Sverige finns ett antal banker och låneinstitut att ta kontakt med. Företeelsen att samla lån har blivit allt vanligare i takt med att man vill minimera sina utgifter.

Profilbild