Välj en sida

Skuldsaneringslån utan säkerhet

Har du råkat dra på dig skulder, exempelvis genom lån? Då kan du få mycket hjälp genom att ta ett så kallat skuldsaneringslån utan säkerhet. Detta är en särskild typ av lån som används för att bland annat betala av skulder hos Kronofogden. Genom att ta ett skuldsaneringslån utan säkerhet kan du genast betala av skulderna, som annars tenderar att växa, och sedan få en bättre och mer hanterbar månadskostnad för det nya lånet.

Tanken med ett skuldsaneringslån utan säkerhet är att kunna ge människor en nystart gällande sin ekonomi. Alla kan råka röra till det, men bör ändå få en chans till att ordna upp sitt liv. Nu kanske du funderar över hur du kan ta ytterligare ett lån (skuldsaneringslån utan säkerhet) om du redan har massor av skulder. Svaret är att du får ta den här sortens lån trots betalningsanmärkningar. Dock är det viktigt att känna till att skuldsaneringslån utan säkerhet innebär en stor osäkerhet hos långivarna. Därmed brukar räntorna vara ganska höga = högre månadskostnader.

Samla lånen

Något som brukar vara vanligt när man tagit många olika lån är att räntorna och månadsavgiften blir väldigt hög. Oftast är det bättre att samla lånen i ett och samma och istället betala av ett större lån. Detta kallas även för att samla lån. Vanligtvis tar man ett större privatlån, löser av alla de utspridda lånen och betalar därefter av privatlånet. Detta är även något du bör överväga vid skuldsanering. Med skuldsaneringslånet kan du nämligen också betala av alltsammans på en gång och sedan betala av skuldsaneringslånet utan säkerhet.
När det kommer till att ta lån är det sällan bäst med privatlån och skuldsaneringslån, utan bättre med lån som har säkerhet. Det kan exempelvis handla om ett bolån. Dessa lån har nämligen lägre ränta = mindre månadskostnad. Om du redan har ett bolån kan du prata med banken för att se om det går att öka lånet lite för att på så vis kunna betala av de andra skulderna och lånen.

Om du väl bestämt dig för att ta ett skuldsaneringslån utan säkerhet bör du även passa på att teckna ett betalskydd. Detta är en slags försäkring som skyddar dig om du av någon anledning inte skulle klara av att betala tillbaka. Det kan handla om sjukdom eller arbetslöshet.

Profilbild
Senaste inläggen av Eilert Holmqvist (se alla)