Välj en sida

Försäkringar är till för att skydda och hjälpa försäkringstagaren vid eventuell olycka, stöld, förlust, brand och andra tuffa situationer. Framför allt ekonomiskt men försäkringar kan också hjälpa till på andra sätt. Det finns väldigt många olika sorters försäkringar som man kan skaffa. Vissa av dessa går att hitta via crediwizz.com. Några exempel på försäkringar är hemförsäkring, bilförsäkring, reseförsäkring, brandförsäkring och sjukförsäkring. Beroende på var i livet man befinner sig och i vilken typ av situation så kan man vara i behov av olika försäkringar. Den allra vanligaste försäkringen, som de flesta människor är i behov av en eller flera gånger i livet är en hemförsäkring.

Hemförsäkringar

Det är inte obligatoriskt att ha en hemförsäkring, men det är ändå något som de flesta väljer att ha. Det beror på att hemförsäkringen ofta innehåller väldigt många olika sorters skydd, och om man råkar ut för en olycka, rån eller brand och inte har en hemförsäkring så är risken mycket stor att man ångrar att man inte tecknade en hemförsäkring. Det kan skilja sig något åt mellan olika hemförsäkring, men de allra flesta täcker ens hem, familj, ägodelar och hemförsäkringen brukar även inkludera en reseförsäkring de flesta 45 dagarna av en resa utomlands. Här nedan går vi igenom viktiga saker att tänka på och skillnader mellan olika hemförsäkringar.

Egendomsskydd och personskydd

Egendomsskyddet täcker vid eventuell brand eller inbrott i ens hem, och skyddar just som namnet avslöjar ens egendom och prylar. Personskyddet gäller alla de personer som är folkbokförda i hemmet. I personskyddet ingår för det mesta rättsskydd, ansvarsskydd och överfallsskydd. Rättsskyddet kickar in vid rättegång och täcker kostnaden för en jurist. Ansvarsskyddet gäller om du skulle orsaka skada på någon eller något, medan överfallsskyddet istället ger dig själv ersättning om du någon annan skadar eller överfaller dig. Personskyddet gäller alltså inte eventuella personskador som sker på grund av en olycka. För att hemförsäkringen ska täcka i sådana fall så behöver man i de flesta fall ett tillägg i sin försäkring.

Tillägg i hemförsäkringen

Tilläggen som man kan välja att köpa till sin hemförsäkring är ofta det som skiljer sig mest mellan olika försäkringar. Därför är det viktigt att även kontrollera tilläggen när man jämför olika försäkringar för att vara säker på att man jämför försäkringarnas totalpris. Ett exempel på tillägg är drulleförsäkringen, eller allriskförsäkring som den också kallas. Den gäller ifall man själv orsakar förlust eller skada på sin egendom. Här gäller en självrisk som man själv måste betala.

Profilbild
Senaste inläggen av Daga Isaksson (se alla)