Välj en sida

Alla låneformer har sina fördelar och nackdelar. De är helt enkelt anpassade för att passa i olika situationer. Ett bolån tecknas när boende ska köpas, en kontokredit för flexibel kredit osv. När passar det att teckna smslån utan UC?

Smslån – Ett lån som betalas tillbaka snabbt

Alla smslån (oavsett om det är med eller UC) är tänkta att återbetalas inom mindre än ett år. Det är en av de saker som karaktäriserar dessa lån. Generellt kan man säga att låneformen passar allra bäst för dig som behöver låna till kommande löningsdag. Det är därför inte oväntat att låneformen heter paydayloan i USA. Ett lån som tecknas fram till att nästa lön kommer. Ett smslån passar alltså bäst om man förväntar sig kunna återbetala lånet inom en eller ett par månader. Om så sker blir inte heller kostnaden så hög. Det är framförallt när snabblån tecknas och återbetalas över ett eller flera år som de stora kostnaderna uppstår.

Utan UC – Att använda annat kreditupplysningsföretag

Att teckna lån utan UC innebär i korthet att något av de andra kreditupplysningsföretagen i Sverige används. Ett exempel är Bisnode men det finns ett flertal andra. Fördelen är att antalet kreditupplysningar hos ett upplysningsföretag inte delas med de andra. Även om en person skulle ha 100 kreditupplysningar hos Bisnode skulle alltså detta inte påverka kreditvärdigheten hos UC. Dessutom kan anmärkningar hos ett bolag göra att man får dålig kreditvärdighet hos dem. I detta fall behöver man söka efter ett lån där långivaren tar upplysning hos annat bolag.

Smslån utan UC – Snabbt åter trots dålig kreditvärdighet

Om man ser på fördelarna med smslån och kombinerar det med anledningarna till att låna utan UC visas det vid vilka tillfällen som smslån utan UC kan vara ett alternativ. Det handlar därmed om när en person med sämre kreditvärdighet vill låna en mindre summa som förväntas återbetalas inom ett par månader. Personen kan även ha betalningsanmärkningar utan att detta behöver stoppa kreditbolagen att ge dessa lån. Men samtidigt skulle denna person uppfylla alla kriterier för att få en riktigt hög ränta. För det första har personen dålig kreditvärdighet och för det andra tecknas enbart smslån utan UC. Ett dyrt men nödvändigt lån för personer som behöver lite pengar fram till kommande lönetillfälle.

Profilbild
Senaste inläggen av Eilert Holmqvist (se alla)