Välj en sida

Modern bank

Banker och kreditinstitut är inte förskonade från tidens utveckling. De är ständigt under påtryckning från kunder om att utveckla såväl digitala tjänster som appar. Allt för att hålla sig tillgängliga för kunderna på det sätt de önskar. En av konsekvenserna av det nya intresset för digitala banktjänster är att det kommer allt fler aktörer på marknaden. I vissa fall är dessa i konkurrens med bankerna men ofta kompletterar dom och fungerar som låneförmedling. Bynk är en av dessa företag som fått åtskillig uppmärksamhet. Genom detta företag kan slutkonsumenter låna pengar för såväl konsumtion som för att samla krediter vars effektiva ränta skenat.

Här finns en grundlig recension och omdöme om bynk.se.

Betalningsfria månader

När det kommer till banker och finansbolag är det ofta man kan se trender vara genomgående. En av dessa nyare trender är att erbjuda betalningsfria månader. På så vis kan man som kund hantera månader där kostnaderna drar iväg. Det kan handla om oförutsedda utgifter eller om vad helst annat som kräver tillgängligt kapital på fickan.

Vad som inte är lika vanligt är att man via Bynk kan ändra sin månadskostnad på ett snabbt och enkelt sätt. När man justerar återbetalningstiden minskar månadskostnaden även om totalskulden blir något högra. Detta i och med att räntan beräknas under längre tid. Vad för ränta som erbjuds varierar mellan olika låneföretag och har ofta en korrelation med den riskfaktor som uträknats. Denna bygger på hur riskabelt långivaren anser det vara att ha dig som kund. Den som inte har en bra historik, eller som har lägre inkomst, kan anses innebära högra riskfaktor och därmed få högre ränta. I omdömet om bynk.se finns mer information om räntor och uppläggningskostnader.

Utbetalning

När man ansöker om lån hos en låneförmedlare är det vanligt att man får svar omgående. Det finns en rad faktorer som kan göra att man behöver en personlig kontakt innan lånet beviljas. Dock är detta inte någonting som bekommer flertalet. När man väl fått ett ok på det lån man är intresserad av, tar det omkring 1-2 dagar innan man har pengarna tillgängliga på sitt konto. Använder man appen som erbjuds från bynk kan man se pengarna som tillgängliga även om de inte finns att använda på bankkontot ännu. Det innebär att pengarna gått iväg till banken men att de inte hunnit registrera transaktionen fullt ut.

Profilbild
Senaste inläggen av Eilert Holmqvist (se alla)