Välj en sida

För många arbetsterapeuter finns det en pletora av lockande möjligheter på arbetsmarknaden. En av dessa är att börja arbeta som konsult för ett bemanningsföretag. Det finns många fördelar med att välja detta alternativ, inte minst kan din lön som arbetsterapeut bli högre om du väljer denna väg i din karriär. Men det finns vissa saker som du bör ta i beaktande – läs vidare för att få reda på vilka dessa är!

Arbetsterapeuter tjänar ofta bättre som konsulter

Några av de faktorer som du bör ta i beaktande om du funderar på att bli konsult är att:

  • Du kan gynnas av den erfarenhet som du får samla på dig hos olika uppdragsgivare.
  • Du får möjlighet att fortsätta arbeta ute i fältet istället för att avancera till en skrivbordstjänst.
  • Dina arbetstider kan bli lite mer flexibla och anpassas mer efter ditt personliga tycke och smak.
  • Du kan dela med dig av din kunskap och erfarenhet till olika uppdragsgivare i landet.

Men den viktigaste faktorn är förmodligen din lön som arbetsterapeut. Du kan generellt sett räkna med att få en högre timlön om du väljer att jobba som konsult. Dessutom finns det vanligtvis en hel del jobb att få hos olika uppdragsgivare. Du kan därmed ofta välja mellan att ta på dig lite kortare uppdrag eller lite mer långsiktiga sådana. Fortsätt att läsa så berättar vi mer om den genomsnittliga lönen för arbetsterapeuter i Sverige!

Vad är en bra lön som arbetsterapeut – hur mycket ska jag begära?

Det finns såklart många olika faktorer som tillsammans styr din lönesättning. Därför kan det vara svårt att veta vad som är en bra lön för en arbetsterapeut och hur mycket pengar du ska begära att få i lön. En smidig genväg här är att jobba som konsult via ett bemanningsföretag. Genom att göra detta slipper du förhandla med din uppdragsgivare – du får istället en marknadsmässig och konkurrenskraftig lön av bemanningsföretaget.

Med detta sagt ser den genomsnittliga lönen för arbetsterapeuter i åldern 35-44 år ut så här i de olika sektorerna:

  • Offentlig sektor: 33 200 kr
  • PRivat sektor: 33 200 kr.

Som du märker finns det ingen direkt skillnad mellan de bägge sektorerna. Däremot kan lönen variera lite grann beroende på kön och ålder. Skillnaden mellan könen är dock inte alls lika stor som inom många andra yrken.

Senaste inläggen av webmaster (se alla)