Välj en sida

Har du tänkt ansöka om ett företagslån till ditt företag? I sådana fall är det viktigt att du väljer rätt sorts lån samt att företaget uppfyller långivarens krav. Därefter återstår egentligen bara själva ansökningsprocessen.

Om det är första gången du ska ansöka om ett sådant här lån kan du känna dig lite bortkommen. Men du behöver inte oroa dig – här visar vi hur du gör för att ansöka om ett lån till ditt företag. Vi går igenom processen och de olika steg som du behöver gå igenom för att skicka in din ansökan. Fortsätt att läsa och gör dig redo!

6 enkla steg till att ansöka om ett företagslån

När du ska ansöka om ett företagslån kan du göra detta genom att följa dessa sex steg:

  • Bestäm dig för vilket slags lån du ska teckna. Det första du behöver göra är att bestämma dig för vilken typ av lån du ska ansöka om. Det kan till exempel vara ett uppstartslån, ett Almi-lån, en rörelsekredit eller ett helt vanligt företagslån.
  • Säkerställ att ditt företag uppfyller långivarens krav. Nästa steg är att säkerställa att ditt företag faktiskt uppfyller de krav som långivaren ställer på sina låntagare.
  • Ta reda på hur mycket företaget har råd att amortera. Du behöver veta hur mycket ditt företag kan betala av på lånet varje månad. Utifrån detta kan du sedan lägga löptiden för lånet på en alldeles lagom nivå – varken för kort eller för lång återbetalningstid är att föredra.
  • Avgör huruvida du ska ställa någon säkerhet för lånet. Har du någon slags säkerhet att ställa för lånet? Genom att göra detta kan du få mer förmånliga lånevillkor. I annat fall behöver du ansöka om ett lån utan säkerhet.
  • Jämför lån från flertalet långivare. Det lönar sig ofta att jämföra och genom att göra detta kan du vanligtvis spara en hel del pengar. Men jämför inte bara räntan utan även alla de övriga villkoren för de olika lånen.
  • Ansök om lånet. I detta sista steg behöver du bara klicka dig vidare till långivarens webbplats och gå igenom ansökningsprocessen!
Senaste inläggen av webmaster (se alla)