Välj en sida

Minns du hur pirrigt det kändes att köpa din första bostad? Samma känsla kan du få igen när det är dags att sälja bostaden och köpa en ny. Vårt bästa tips för en lyckad affär är att jämföra mäklare på www.maklarofferter.se. Genom att göra detta kan du ställa de olika fastighetsmäklarna mot varandra och välja den som bäst motsvarar ditt behov och dina preferenser.

Men det finns även fler tips som vi vill dela med oss av till dig som går i tankar att sälja ditt hem. Till exempel bör du vara noga med att jämföra mäklararvoden och på så vis undvika att betala alltför dyrt för din fastighetsmäklare.

För även de aktörer som tar lite mindre betalt gör generellt sett ett bra jobb när det kommer till att vara dig behjälplig. De kan rådgiva dig kring prissättning, rekommendera vilka åtgärder du bör vidta för att göra ditt hem redo för försäljningen och mycket mer. Läs vidare för att få fler handfasta och bra tips!

Jämför mäklararvoden från flera mäklare på www.maklarofferter.se

Dessa är våra bästa råd för dig som har tänkt sälja din bostad i närtid:

  • Ställ mäklarna mot varandra. Det är enkelt att jämföra mäklare på www.maklarofferter.se.
  • Ta reda på vad som är ett normalt mäklararvode. Detta kan du med fördel göra med hjälp av en så kallad jämförelsesajt.
  • Kom överens med mäklaren om arvode övriga detaljer. Försök att förhandla dig till en så förmånlig överenskommelse som möjligt.
  • Förbered din bostad för försäljning. Diskutera med din fastighetsmäklare om du bör vidta några särskilda åtgärder inför försäljningen. Kanske behöver väggarna lite ny färg, eller så kanske du skulle behöva göra andra mindre förändringar?
  • Analysera den aktuella bostadsmarknaden. Är det köparens eller säljarens marknad? Vad går liknande fastigheter i ditt område för?
  • Bestäm ett utgångspris tillsammans med din fastighetsmäklare. Det är viktigt att utgångspriset inte är för lågt men framför allt inte för högt.
  • Låt fastighetsmäklaren marknadsföra din bostad och leda förhandlingen. Din mäklare är bäst lämpad att marknadsföra ditt hem samt att leda förhandlingarna med potentiella köpare.
  • Ro affären i hamn. Det sista du behöver göra innan allt är klart är att ro affären i hamn. Detta förutsätter förstås att du får ett pris för din bostad som du kan leva med.
Senaste inläggen av webmaster (se alla)