Välj en sida

En kreditlina är ett slags lån som är lite mer flexibelt än ett vanligt företagslån. Företag kan vända sig till banker eller andra låneinstitut för att öppna ett sådant kreditkonto. Krediten gör det sedan möjligt för företaget att låna lite pengar då och då samt att betala tillbaka dessa över tid. Om du är en företagare och vill få tips på bra aktörer som erbjuder företagskrediter kan du surfa in på https://a5.nu/. Där hittar du flera förslag på kreditgivare, däribland dessa:

  • Fakturino
  • Capcito
  • Corpia
  • Ponture
  • Fedelta.

Men hur fungerar egentligen en företagskredit? Läs vidare så får du svaret!

Så fungerar en företagskredit

En företagskredit (även kallad kreditlina) fungerar på så vis att företaget först öppnar ett kreditkonto hos en bank eller ett låneinstitut. Företaget kan sedan använda krediten efter eget huvud och betalar bara ränta på den del av krediten som faktiskt utnyttjas. Detta alldeles oavsett hur pass stort belopp företaget har beviljats i kredit. Detta är en av de främsta fördelarna med krediter jämfört med traditionella lån.

Så om du driver ett företag kan du alltså använda krediten som en kortsiktig finansieringslösning. På så vis kan du enklare hantera löneutbetalningar, inköp av lagervaror och andra utgifter även när kassaflödet är stramt. Genom att ha tillgång till en kreditlina kan du alltså jämna ut topparna och dalarna i likviditeten under årets gång. När kassaflödet är ansträngt nyttjar du krediten och när pengarna rullar in igen betalar du tillbaka den.

Som du märker finns det många fördelar med företagskrediter och därför bör du surfa in på A5.nu och läsa mer om deras olika samarbetspartners.

Hur sätts betyg på kreditgivarna?

En vanlig fråga som många besökare på sajten ställer sig är hur A5.nu går tillväga när de betygsätter de kreditgivare som de samarbetar med. Svaret är att de gör på följande vis:

  • De identifierar kreditgivare som anses vara trovärdiga.
  • Teamet bakom sajten söker fram recensioner samt annan relevant information för att göra en bedömning av kreditgivaren.
  • Utifrån denna data gör de avslutningsvis en sammanställning där de sätter betyg på kreditgivarna utifrån flera olika faktorer.
Senaste inläggen av webmaster (se alla)